Prezentare scurtă:

Mihai Ivașcu are formare în Publicitate (2016-2019) și Studii Culturale (2020-2022) și este scriitor, specialist în comunicare și freelancer cultural. Are o experiență de 10 ani în presă (Art Out, RRC, Antena 1 etc.), de 7 ani în proiecte culturale (Asociația ISVOR, CDPL, Asociația 7 arte, Platforma 13, Unicat, Insula 42 etc.) și de 5 ani în domeniul relațiilor publice (CNDB, CreativeMornings etc.). A debutat ca poet în 2019 („pe cer jetoane”, CDPL) și ca dramaturg în 2023 („AZI NU”, Târgu Mureș). Fondator al blog-ului mezanin.ro, momentan are în lucru un nou volum de poezie, alte două spectacole de teatru și numeroase proiecte creative.

Prezentare narativă lungă:

Mihai a absolvit licența în Publicitate (SNSPA, 2016-2019) și masteratul în Studii culturale, specializarea Societate, Multimedia, Spectacol (Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, UNIBUC, 2020-2022). Lucrarea sa de disertație – Fenomenul camp în Bucureștiul cultural – a fost nominalizată la Premiile Senatului Universității București 2022. 

În liceu a lucrat ca redactor șef-adjunct al revistei Art Out (2012-2015), poziție din care s-a ocupat atât de organizarea evenimentelor conexe (gale, petreceri, festivaluri, evenimente de artă, teambuilding-uri etc.), cât și de redactarea unor materiale originale pe teme precum teatrul, filmul și petrecerea timpului liber. Editarea articolelor colegiului redacțional, îngrijirea dosarului tematic, conceperea fotografiilor de copertă și elaborarea campaniilor de promovare reprezintă doar câteva din atribuțiile pe care și le-a asumat în anii de Art Out.

Student la Publicitate, Mihai a colaborat ca redactor, reporter și voce cu Radio România Cultural (2017-2019), unde a susținut o rubrică săptămânală în cadrul matinalului de prime-time „Cu minte de weekend”. Pentru emisiune a realizat & montat interviuri cu personalități din artă și cultură, reportaje de teren pe varii subiecte, pastile turistice și eseuri de opinie.

De-a lungul timpului a publicat periodic în Liternet, Dilema Veche, cv30, Dissolved Magazine, SUB25, Noise Poetry, Opt motive, Poesis internațional, Revista Scena, e-zeppelin ș.a.; în 2019-2020, liber-profesionistul scrie și coordonează o rubrică premium de istorie și cultură pentru platforma digitală a postului TV Antena 1.

Debutează în literatură cu volumul de poezie pe cer jetoane (CDPL, 2019) și are texte jurnalistice sau poetice în antologiile Izolare forțată (CDPL, 2020), Despre debut. Istorii personale (CDPL, 2021), Fenomenul Green Hours (CDPL, 2021), dar și în mai vechea În ritm cu metafora (Grafoart, 2015).

Participă la importante evenimente, rezidențe și festivaluri literare sau culturale (ShortsUP 2019, Memorialul Ipotești 2021, Colocviile Tinerilor Scriitori 2021, Tabăra de creație Petre Stoica 2021, Stand Up Poetry 2022, Școala de-Acasă de la Hundorf 2023, Strada Fără Nume 2023 etc.), dar și în proiecte culturale (Apropo de literatura română contemporană 2019, ConnectArts-Note 2021, Ore albastre 2022, Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț 2023, Colind Malaia! 2023-prezent etc.), ca poet, promotor al literaturii tinere, performer, moderator sau vorbitor oficial.

Pe lângă îndelunga asociere cu Asociația Culturală Isvor, cu care colaborează încă din 2017, când a facilitat buna comunicare a instalației performative Hikikomori, jurnalistul începe, în iarna lui 2021, o colaborare cu Insula 42, hub cultural sub patronajul căruia moderează Writers Happy Hour (întâlniri de dialog și performance cu poeți și public) și podcast-ul cu femei creatoare Lumea de mâine (septembrie-decembrie 2022, sezonul întâi), unde semnează deopotrivă conceptul creativ, regia și montajul. Lumea de mâine reprezintă primul concept de podcast autohton dedicate femeilor din artele spectacolului.

Începând cu 2019, omul de comunicare consiliază diverse entități și persoane publice, pentru care sugerează strategii de relații publice, de la campanii integrate, la audit de brand și răspuns în situații de criză.

Din august 2022, Mihai oferă servicii de PR și comunicare artistică atât departamentului de Educație și Formare a Centrului Național al Dansului București, într-un program de training internațional dedicat tinerilor dansatori și performeri – Academia de Dans și Performance, cât și altor departamente și activități ale Centrului.

Piesa lui de teatru-dans, AZI NU, are prima reprezentație la sfârșitul lunii septembrie 2023, la Bastionul Tăbăcarilor, sub producția Școlii de la Hundorf; spectacolul se află în repetiții la Centrul Național al Dansului București pentru stagiunea 2024. Un alt performance după o piesă de-a sa, TURA DE NOAPTE, a ieșit la scenă în decembrie 2023 la Asociația Hearth / Casa Kerim și rămâne în programul de reprezentații teatrale ale asociației din februarie 2024. O montare după o dramatizare pe care a făcut-o romanului Just Kids de Patti Smith va avea premiera în prima parte a lui 2024, în regia lui Andrei Măjeri, la Teatrul Stela Popescu.

Dintre proiectele recente, un loc important îl ocupă seria de evenimente CreativeMornings Bucharest, al cărei co-proprietar de licență este. Pentru CreativeMornings Bucharest – întâlniri de ale comunității creative la un mic dejun și o prelegere inspiratoare din partea unei persoane publice – specialistul lucrează ca PR și ofițer de protocol din toamna lui 2023. Fondator al blog-ului mezanin.ro, momentan are în lucru un nou volum de poezie, alte două spectacole de teatru și numeroase proiecte creative.

Link-uri

Web site – www.mezanin.ro

Web site – www.mihaiivascu.ro

Facebook – Mihai Ivașcu

Instagram personal – Mihai Ivașcu

Instagram – CreativeMornings

Categories: invitat 2024

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *